måndag 22 september 2008

OS

Jag vet att OS har tagit slut och Sverige hamnade på en skitplats, blablabla... Men efter OS så har det väckts några nya diskussioner; istället för att följa upp på de Kinesiska massavrättningarna och de magnifika kondomer som kan laga cykeldäck mm. så har många (iaf i min umgängeskrets) börjat diskutera nödvändigheten av OS.
Det mesta kretsade kring den ekonomiska synpunkten av OS. Det var inte många som tyckte att det var lönt att slänga ut pengar på en sån sak som OS bara för att alla ska känna en viss sammanhörighet. Ett annat argument för att man skulle ha OS var för att man skulle ha större valmöjligheter när man bettar, men till slut kom man fram till att man vinner ju ändå inte...

"Så varför slänga ut pengar på OS när det är så jävla tråkigt?!" frågar många sig, när man nu kan lägga pengar på lite nyttigare saker än på idrottsdeltagarnas hormonbesvär och klåda(god knows where). Det enda anledningen till att man ville låta lägga pengar på detta blev till slut för att det var spännande, så varför inte göra det mer spännande?
Själv tycker jag att det är mäktigt tråkigt med de flesta sporter, men de sporter som man verkar se mest av på OS - de som går ut på att springa snabbast eller hoppa längst - är nog det mest tråkigaste. Det är ju nästan så att man dör av tristess eller för att hjärtat bara slutar slå pga. brist av "energi". Nä gör OS mer intressant istället så kan vi fortsätta lägga ut den mängden pengar som kan rädda massvis med människor i världen som lever i hemska förhållanden, fattigdom och präglas dagligen av (för oss)exotiska och farliga sjukdomar.

Det finns ju faktiskt massor vi kan göra för att göra OS mer intressant. För att locka fler tittare såsom de sadistiska psykon som statistiskt sett skulle slösa mest pengar och energi på att få skåda något som lättar deras tillfredsställelse. Eller bara för att ge idrottsmännen och kvinnorna en liten högre insats än att bli utbrända och få massa konstiga besvär på konstiga ställen.

Nä sluta släng pengar på massa onödig sport om det finns annat att slänga dem på. Eller gör sporten mer intressant. Jag tycker verkligen att dem som väljer att bojkotta OS gör rätt i det, kanske pga. fel saker dock. Bojkotta inte det bara för orättvisorna i Kina utan för orättvisorna i Världen eller se till att ha bättre argument på krävande diskussioner.

6 kommentarer:

Hristo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hristo sa...

Visst är det så att OS ibland kan vara lite tråkigt (iaf om man jämför med Fotbolls-VM och Ryder Cup). Vad hade gjort det hela roligare?

Frågan är också vad är vi beredda att betala för att bli underhållna? Vi följer OS istället för att följa samhällsutvecklingen...

Anonym sa...

Uppskattar att du inte bara följer med i masspsykoserna där alla måste vara intresserade av samma sak. Instämmer med at det är viktigt att protestera mot totalitära regimer som Kina. Men tycker inte bojkott är rätt väg. Däremot tycker jag möjligheten att rikta kritik när så mycket uppmärksamhet fanns på Kina skulle ha tillvaratagits betydligt bättre. Bra och engagerat skrivet.

Interneuter sa...

Haha nja, ni kanske märkte att jag tog i lite då och då i texten. Hoppades på att få skapa en liten diskussion om detta, och vad är inte rätta vägen om inte att överdriva!

Det finns egentligen inget som gör OS roligare (enligt mig), jag ville snarare lyfta fram fokus på att det finns viktare saker att lägga pengarna på än den stora mängden som läggs på OS-deltagarna idag.

Att bojkotta anser inte jag vara helt rätt väg, det är ett steg i rätt riktning. Personligen har jag inte hört något om åtgärder eller försök till att visa sin ståndpunt under OS förutom det dåvarande bojkottsförsöket.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.