onsdag 17 december 2008

Att blogga

Att skriva en blogg har blivit en liten del av vardagen för många, för vissa är det även en mycket stor del av vardagen. Att uttrycka sina känslor och/eller åsikter har blivit större än någonsin. Numera känns det inte lika nödvändigt att delta i en självklar demostration eller hungerstrejka på plattan. Nä nu när bloggvärlden har fått sån stor uppmärksamhet som den har uppnått så har det börjat bli ett självklart ställe för att uttrycka vad man tycker. Så vad vore inte bättre än att kasta in skolan i bloggvärlden...

Det finns självklart blandade känslor om det; Är skolan verkligen ämnad för att eleverna ska sitta och blogga bort sin dyrbara tid att göra andra uppgifter, eller är det en självklar uppgift då vi går in i en ny era i samhället gällande att uttrycka sina politiska åsikter. Själv tycker jag det sistnämnda, i måtta. Vi har verkligen kommit in i ett helt nytt sätt att diskutera politik, t.o.m. politikerna sjävla är intresserade av bloggfenomenet så vad passar inte bättre än att provsmaka lite på bloggvärlden i en intressant samhällsuppgift. Men det är inte alltid så slappt som många tror. Visserligen behöver man bara skriva sina egna personliga åsikter och inte sitta fast i en stor uppgift som ska vara klar på ett par veckor. Men man behöver ändå lägga ner sin tid på att få ett bra inlägg som passar in ämnet man valt att diskutera och sen såklart verkligen göra sin uppgift. Själv har man varit lite si och så med detta. Det var en mycket rolig idé och verkade roligt i början men man tröttnar lätt på det om man inte vanligtvis är en bloggmänniska. Nu hade man nästan velat byta ut sin tid på bloggandet till en mer konstruktiv uppgift men det är som sagt uppgift värd att göra.

För att inte lägga ner allt för negativ energi på detta så kan man lätt sammanfatta att bloggandet under detta halvåret har varit en positiv erfarenhet för oss att sätta oss in i den nya tiden för diskussionerna om samhällsreleterande frågor. Så kort sagt; Dina märkliga idéer har verkligen varit en bra erfarenhet Stefan!

Inga kommentarer: